Ima li smisla igrati Book of Tut u online casinu?

Ivan K.
12 listopada, 2023
778 Pregleda
Book of Tut

Book of Tut je odgovor tvrtke Pragmatic Play na popularne slotove konkurentskih tvrtki, Book of Ra i Book of Dead. Evo zašto vrijedi dati priliku ovom online slotu!

Kada su slot aparati postali popularni u Hrvatskoj prije dvadesetak godina, imao sam priliku igrati ograničen broj igara, kako u automat klubovima, tako i u fizičkim kockarnicama.

Jedan od slotova koje su svi igrali bio je Book of Ra, kreiran od iGaming tvrtke Novomatic. Zapravo, lik glavnog junaka iz te igre još uvijek vas pozdravlja s brojnih izloga u velikim hrvatskim gradovima.

Pa iako RTP ove igre nikad nije bio bajan, svejedno smo se svi navukli na egipatsku priču iza ovog aparata, pri kojoj okrećete role i nadate se da će se na ekranu što češće pojaviti knjiga. Jednom kad se kockanje prebacilo na Internet dobili smo Book of Dead, kreiran od tvrtke Play ‘n GO. Izgledi da e dokopamo profita bili su nešto bolja, a postoji i progresivni jackpot koji je već isplaćen u rekordnoj vrijednosti 2,7 milijuna eura.

A onda je na sve to dogovorio Pragmatic Play. Najugledniji proizvođač slotova ponudio je igračima svoju priču o magičnoj knjizi i nazvao ju je Book of Tut. Tome je pridodao i lovca na blago Johna Huntera kao odgovor na Play ‘n GO junaka Richa Wildea, što je cijelu priču učinilo još zanimljivijom.

Book of Tut proširujući simbol

Uglavnom, moram priznati da sam u posljednje vrijeme u potpunosti prešao na Book of Tut, na štetu gore spomenutih egipatskih slot aparata. Nekoliko je razloga zašto se to dogodilo, a donosim vam ih u nastavku ove moje analize…

Visok RTP i atraktivna bonus igra

Kad sam zaigrao Book of Tut, prvo što me oduševilo bio je njegov povrat igraču. Svi znamo da Book of Ra ima katastrofalno nizak RTP, a Book of Dead prilično prosječan.

No, odgovor Pragmatic Playa na konkurentske slotove o knjigama prilično je impresivan. Igra ima RTP 96.50% što je odlično za video slot iz egipatske kategorije, često vrlo škrte po pitanju povrata sredstava uključenim kockarima.

Sam scenarij ne razlikuje od onog što ste već vidjeli na drugim egipatskim slotovima. U središtu kockanja nalazi se simbol knjige, Wild i Scatter spojeni u jedno. Ne samo što vam knjiga olakšava slaganje dobitnih kombinacija, već vas vodi i u bonus igru s 10 besplatnih vrtnji.

Tamo kad se nađem prvo čekam da algoritam odredi koji će simbol dobiti moć širiti se mojim rolama. Ako je neki srednje vrijednosti, češće će se širiti ekranom, ali isplate će biti limitirane. Oni pak vrijedni se teško šire, no kad se to dogodi zarada bude fantastična.

Book of Tut dobitak

Vrijedi još spomenuti da kombinacije od pet istovjetnih simbola donose odličnu zaradu. Ako se nađe na ekranu pet simbola bradatog Johna Huntera, uvećat ćete ulog čak 500 puta. Uz sfingu idu isplate do 200 puta veće od uloženog, a uz mačku i kukca do 75 puta.

Kad igram Book of Tut na raspolaganju imam 10 isplatnih linija, uz minimalni ulog od 0,10 eura i visoku volatilnost. To znači da ovaj slot povremeno može postati vrlo škrt i tada traži mnogo strpljenja. No, zatim krenu veliki dobici, što u potpunosti preokrene situaciju na mojim rolama…

Book of Tut uključen u brojne promocije

Igra Book of Tut lansirana je 2020. godine i brzo je postala dio svih ozbiljnih promocija u online casinima diljem Europe. Sviđa mi se što uz ovaj slot mogu koristiti bonus dobrodošlice, a RTP je dovoljno visok da reinvesticija takvih gratis sredstava bude uspješna, pod uvjetom da pravilno raspoređujem ulog.

Book of Tut dio je i Drops & Wins, kao i Turbo & Drops promocije. U njima Pragmatic Play dijeli najuspješnijim igračima izdašne novčane nagrade, a dio sredstava možete zgrabiti i uz pomoć sreće, jer budu dodijeljena slučajnim izborom.

Naišao sam na Book of Tut i na mnogim drugim natjecanjima u slotovima, od Rizk utrka do specifičnih turnira u igrama egipatske tematike. Besplatne vrtnje također su povremeno iskoristive upravo na ovom automatu.

Book of Tut knjiga

Sve u svemu, Book of Tut po meni je puno bolja opcija od igre Book of Ra, a ako niste lovac na jackpot nagrade tada ima prednost i u odnosu na Book of Dead. Zato ću ga svakako nastaviti koristiti za provođenje vlastite dugoročne strategije, kao uostalom i druge popularne Pragmatic Play igre koje su mi dostupne u domaćim kockarnicama…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.