Zašto su Pragmatic Play igre tako popularne u Hrvatskoj?

Ivan K.
15 travnja, 2023
960 Pregleda
Pragmatic Play igre

Pragmatic Play je proizveo neke od najcjenjenijih igara u svijetu casina, a uz njih se veže visok povrat igraču, kao i mogućnost osvajanja dodatnih novčanih nagrada.

Kad sam ušao u svijet online casina, Pragmatic Play je bio jedan od prvih brendova koji mi je upao u oči. Ova iGaming tvrtka iskače baš od svugdje, a jedino su njezine slotove otkupile sve internetske kockarnice u Hrvatskoj, uključujući i Cro Casino koji se dugo slijepo držao Microgaminga.

U svijetu video slotova Pragmatic Play pokazao se kao više od proizvođača igara. Dovoljno mi je bilo baciti pogled na sekciju s promocijama domaćih casina da mi postane jasno kako je ova iGaming tvrtka uspjela od sebe napraviti autonomnu oblast u svijetu kockanja, u kojoj čak i dijeli vlastite bonuse igračima.

Uz sve to, kroz godine kockanja otkrio sam da Pragmatic Play ima zaista mnogo aduta jednom kad otvorite njegove igre, bazirane na jednostavnom konceptu Scatter simbola i množitelja dobitka, što vodi do vrlo izdašnih isplata.

Baš zato odlučio sam vam malo približiti što vas čeka uz igre ove iGaming tvrtke, pogodne ne samo za provođenje dugoročne strategije, nego i za reinvesticiju bonusa dobrodošlice…

Visok RTP i jednostavna pravila igre

Istina je, Pragmatic Play ima u svojoj kolekciji neke od slotova s najvećim povratom igraču na koje sam naišao u Hrvatskoj. Dovoljno je samo pogledati Big Bass Bonanzu. Na ovom slotu RTP iznosi 96.71%, s tim da se pojavljuje u više verzija pa prvo provjerite u vašem casinu koju od njih igrate i kakav je stvarni povrat na njoj.

Dugo sam tražio veći RTP jednog slota u domaćim kockarnicama od Big Bass Bonanze, ali nisam još uspio naći. Suprotnost je to recimo od Greentubea iliti Novomatica koji je vrlo škrt na RTP-u na svojim igrama, ali je iz nepoznatog razloga vrlo cijenjen među domaćim igračima, pogotovo među onima iz automat klubova.

Pragmatic Play Sweet Bonanza

Ostale popularne Pragmatic Play igre također imaju vrlo dobar RTP koji se kreće oko 96.50%, što je za mene sasvim zadovoljavajuće. A posebno mi se sviđa što na igrama kao što su Sweet Bonanza i Gates of Olympus uopće nema isplatnih linija, već sam se mogao dokopati dobitka neovisno u kojoj formaciji su se pojavili simboli na ekranu.

Iskreno, nikad nisam shvaćao taj koncept isplatnih linija. Radi se o nečemu što samo komplicira igru i frustrira igrača, kad vidi hrpu istovjetnih simbola na ekranu, a na kraju nisu posloženi kako treba pa ne dobiješ ništa.

U igrama kao što je Sweet Bonanza toga nema i dovoljno je da se pojavi osam istih simbola bilo gdje i ostvarit ćete dobitak. A druga sjajna stvar je to što dobitni simboli nestanu s ekrana i zamijene ih drugi koji također mogu rezultirati dobitkom. To znači da teoretski možete beskonačno mnogo dobitaka osvojiti pri samo jednoj vrtnji, što definitivno olakšava igru i čini je još uzbudljivijom…

Scatter simboli i množitelji uloga

Još jedna sjajna stvar kod Pragmatic Play igara je to što obično postoje Scatter simboli, a kad se tri takva pojave na ekranu, tada bih ulazio u bonus igru.

Radilo se o deset besplatnih vrtnji, s mogućnošću dobivanja još gratis okretaja ako se novi Scatter simboli pojave dok okrećete role. No, igranje bez ulaganja novca nije jedina sjajna stvar u bonus igri Pragmatic Play slotova. Naime, postoje i množitelji vašeg dobitka. To znači da mi je svaka dobitna kombinacija za vrijeme besplatnih okretaja bila dodatno uvećana, ako bi se pojavio množitelj na ekranu koji je u igri Sweet Bonanza u obliku bombe.

The Dog House Megaways

Tako sam mogao stotinu ili čak tisuću puta uvećati svoj ulog, što je i glavni razlog zašto je RTP Pragmatic Play slotova tako visok. Dodajmo tome da se igre poput The Dog House pojavljuju u Megaways verzijama, u kojima nikad ne znate koliko će se simbola pojaviti na ekranu pa mogu zaključiti da slotovi ove iGaming tvrtke zaista imaju atraktivne značajke…

Novčane nagrade uspješnima i sretnicima

Uz sve nabrojano, Pragmatic Play nudi i svoje vlastite promocije, u kojima najuspješnijim igračima mogu pripasti tisuće eura, a lijepe svote se dijele i slučajnim izborom.

Jedna takva promocija je Turbo & Drops u kojoj sam rado sudjelovao, jer nagrade dobivaju oni koji ostvare najveći pojedinačni množitelj uloga pri vrtnji, što daje šansu i igračima koji ne lupaju suludo visoke uloge.

Ptagmatic Play Turbo & Drops

Uvjet da bih se natjecao za nagrade bilo je da igram s vrtnjama u vrijednosti većoj od 0,20 eura, što mi nije bio problem, a odlično je što sam mogao uzeti svakog tjedna 200 eura nagrada i nasumičnim izborom pa zapravo svatko ima pravo vjerovati da će se u ovoj promociji dokopati love.

U svakom slučaju, iako mi ne nudi progresivni jackpot u milijunima eura, Pragmatic Play je po mom mišljenju vodeći dobavljač igara u Hrvatskoj. Jedino što mi fali su Pragmatic Play igre uživo koje sam vidio u inozemnim kockarnicama i nadam se da će što prije dobiti zeleno svjetlo i u domaćim online casinima…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.