Što su eSrećke i isplati li ih se igrati na Internetu?

Ivan K.
14 lipnja, 2024
603 Pregleda
eSrećke HL

U posljednje vrijeme eSrećke su postale dio ponude igara Hrvatske lutrije. Po mnogočemu se razlikuju od klasičnih srećki i pomalo podsjećaju na koncept koji stoji iza video slotova.

Kad sam bio mali srećke su bile popularne u Hrvatskoj. Kupiš jednu i zatim se nadaš se će baš tvoj broj biti izvučen tijekom izvlačenja. Kasnije su se popularizirale instant srećke, odnosno strugalice s kojima odmah nakon struganja znaš jesi li dobio ili nisi. Lutrija je tome dodala ekspres srećke koje slično funkcioniraju, samo s manjom cijenom jedne igre.

Moram priznati da nikad nisam gradio ozbiljnu strategiju na srećkama, jer sam smatrao da su mali izgledi da na njima dugoročno budem u plusu. Uostalom, šanse su 1 naprema 500 tisuća da dobiješ nagradu od 5 tisuća eura na HL ekspres srećkama, a svaka dođe 1 euro.

No, u posljednje vrijeme pojavile su se i eSrećke. To me malo zaintrigiralo, jer igra se odvija online, u udobnosti vašeg doma. Radi se o brzim igrama u kojima već za sekundu ili dvije saznajete jeste li dobili ili niste. No, moram reći da koncept definitivno nije ni sličan onome što dobivate s kupovinom srećki na HL prodajnim mjestima…

Uz eSrećke isplate do 100 tisuća eura

Ako tražite eSrećke, pronaći ćete ih na HL web stranici, u posebnom odjeljku unutar linka “Srećke”. Pred vama će se pojaviti tridesetak igara koje je kreirala iGaming tvrtka Neogames.

VIP Platina eSrećka

Svaka igra ima drukčija pravila, ali zapravo slično funkcioniraju. Od mene su tražile da otkrijem skrivena polja i zatim bih saznao jesam li dobio ili nisam. Pa tako u igri VIP Platina tri platinasta novčića me vode do gratis okretaja, tijekom kojih je najlakše doći do dobitka. Inače je vrlo teško dočekati dobitni broj s poštenom isplatom.

Na igri Kasica Prasica postoji 15 polja koje morate otkriti. Jedno od njih je zlatno, obilježeno simbolom kasice prasice. Tu postoji jackpot igra u koju se ulazi ako skupite tri zlatna simbola, s isplatama do 100 tisuća eura. Zatim otvarate polja i ako na tri bude isti iznos, bit će vam dodan na račun.

Igra Put Oko Svijeta gotovo da je kopija Kasice Prasice. Jedina je razlika to što kofer vodi u dodatnu igru u kojoj se dijele najveće isplate, u iznosima do 10 tisuća eura. Slatka Kombinacija pak nudi sličan maksimalni dobitak, ali uz ploču krcatu slasticama. Podsjeća na Sweet Bonanzu, jer dobitni simboli nestaju i prave mjesta novima. Ako pak povežete tri dobitka u nizu pojavit će se šareni slatkiš koji je zapravo Wild i mijenja sve ostale, a samim time olakšava dolazak do dobitka.

Kasica Prasica eSrećke

Spomenut ću još i igru Sretnih 50. Osmišljena je kao zamjena za strugalicu, jer imate 9 polja koja otvarate tijekom svake igre. Tri svjećice vas mogu odvesti u bonus igru s najboljim isplatama, dok ostaje prilično nejasno u kojima se situacijama pojavljuju dobitni simboli na ekranu, a u kojima ne. Posebnost je što postoji množitelj koji će vam uvećati vaš dobitak pri svakoj dobitnoj vrtnji.

Koliko je isplativo igranje eSrećki?

Zanimljivo je da mi eSrećke daju priliku da otvaram svaki simbol zasebno, ali i sve odjednom. Pokušao sam ih otvarati jedan po jedan, no nisam primijetio da si time povećavam izglede dolaska do dobitka. Zato sam s vremenom u potpunosti prešao na otvaranje svih simbola odjednom.

Ne mogu reći da mi se igranje eSrećki nešto posebno isplatilo. No, zapravo i nisam iznenađen zbog toga. Tvrtka Neogames poznata je po igrama skromnog RTP-a, a njezine eSrećke nisu izuzetak. Što se same zabave tiče, ne mogu reći da ovakve online srećke spadaju među najzabavnije casino igre na koje sam naišao. Djeluju kao ne pretjerano uspješna kopija slot automata, s ograničenim opcijama za dolazak do dobitka.

Pa iako ih Hrvatska lutrija naziva eSrećke, ove bismo igre mogli uvrstiti u kategoriju brzih, kakve postoje i u drugim domaćim online casinima. Tamo se nađe i nekih s većim RTP-om od ovih koje proizvodi Neogames pa smatram da biste trebali proširiti potragu i na druge internetske kockarnice, ako vam je cilj pronaći ovakav tip igre na kojem je zaista moguće biti u plusu…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.