Isplati li se kupovina bonusa na online slot automatima?

Ivan K.
15 studenoga, 2023
708 Pregleda
Kupovina bonusa Sweet Bonanza

Kupovina bonusa danas je dostupna na mnogim video slotovima u online casinu. To je potez koji vam može donijeti lijepi dobitak, ali dolazi i uz određeni rizik.

Kada sam započeo s kockanjem na slot automatima pravila igre bila su prilično jednostavna. Postojala je jedna vodoravna linija u sredini ekrana i na njoj sam pokušavao složiti dobitnu kombinaciju.

U međuvremenu su se pojavili video slotovi, s gomilom isplatnih linija, ali i zanimljivim specijalnim značajkama. Jedan od najnovijih fenomena u online casinu je i kupovina bonusa na slot igrama. Nazivamo ih Bonus Buy igre i proizvode ih neke od najpoznatijih iGaming tvrtki, uključujući Pragmatic Play.

U hrvatskim internetskim kockarnicama nije vam problem pronaći takvu igru. Uostalom, kupovina bonusa neizostavna je mogućnost na hit igrama kao što su Sweet Bonanza i Gates of Olympus. Zbog toga su mnogi igrači odlučili iskušati ovu opciju, a i ja sam dosta eksperimentirao posljednjih mjeseci plaćajući svoju ulaznicu u bonus igru.

Zato vam donosim malu analizu na temu Bonus Buy slotova, u kojoj ću vam otkriti kada se kupovina bonusa isplati, a kada je bolje strpljivo čekati da vam specijalni simboli donesu besplatne vrtnje…

Što je kupovina bonusa i kako je realizirati?

Kupovina bonusa na slot automatima je ništa drugo nego plaćanje određenog iznosa kako biste se dokopali besplatnih vrtnji. Inače su takvi gratis okretaji dostupni ako vam se na ekranu složi 3 ili 4 Scatter simbola, ovisno o kojoj je igri riječ.

Bonus igra s besplatnim vrtnjama prema mom iskustvu je svakako najbolja prilika za dolazak do zarade na video slotovima. Tamo znaju biti dostupni množitelji koji će višestruko uvećati vaš dobitak, a maksimalne isplate znaju biti 5 tisuća puta veće od uloga, što je sasvim dovoljno da si osigurate izdašan profit.

The Dog House vrtnje

Baš zato se iskusni kockari poput mene žele naći u bonus igri. Tome može poslužiti kupovina bonusa, odnosno plaćanje ulaznice za bonus igru. No, taj potez ima i svoju cijenu. Pa ćete tako u pravilu platiti iznos 100 ili više puta veći od uloga s kojim igrate.

To znači da ako igram s ulogom od 0,50 eura, morat ću dati 50 eura kako bih preko reda ušao u bonus igru. Zatim je nužno uz besplatne vrtnje ostvariti profit veći od 50 eura da bih završio u plusu. Naravno, to otkriva da kupovina bonusa ide uz određeni rizik i nije preporučljiva baš u svakoj situaciji…

Kupovina bonusa ima smisla samo uz visoku volatilnost

Bonus Buy slotovi obično mi daju dvije različite opcije kako se dokopati bonus igre. Prva je da uključim specijalnu značajku koja baca više Scatter simbol na ekran, uz nešto viši ulog nego što inače igram. Druga je spomenuta kupovina bonusa.

Mogu vam reći da mi je draže uključiti specijalnu značajku, nego kupiti bonus, pogotovo ako sam u određenom plusu. Naime, ako prilikom tih desetak besplatnih vrtnji slot postane škrt, može mi se dogoditi da završim zaista u debelom minusu.

Problem je posebno izražen kod slotova niske volatilnosti. Naime, tada je vrlo teško završiti s profitom nakon što kupite ulazak u bonus igru, jer igra je osmišljena tako da vraća nešto manje nego što ste platili svoju ulaznicu.

Kupovina besplatnih vrtnji Gates of Olympus

Kod slotova visoke volatilnosti situacija je nešto drukčija. Tu se može dogoditi da višestruko uvećam uloženo nakon kupovine ulaska u bonus igru. To se događa u slučaju da automat postane izuzetno darežljiv. U takvu avanturu se upuštam samo na igrama visokog RTP-a, za koje dobro znam kako se ponašaju u ključnim trenucima.

Istina je, visoka volatilnost može također učiniti slot katastrofalno škrtim pa ovaj potez koristim samo za posebne trenutke inspiracije, kada smatram da je vrijeme da se sreća u potpunosti okrene na moju stranu.

Međutim, kad sve uzmemo u obzir kupovina bonusa definitivno nije strategija koju bi trebao prakticirati početnik. Po mom mišljenju, bolje je strpljivo čekati Scatter simbole i eventualno povećati izglede da se pojave na ekranu, umjesto da jednim velikim ulogom dovodite u pitanje svoju dugoročnu strategiju.

To je posebno negativno prilikom reinvesticije novčanog bonusa koji vam je dodijelio online casino. Naime, kupnja ulaska u bonus igru neće vam se računati za otključavanje sredstava, a rizik da ćete završiti u minusu je prilično velik.

U svakom slučaju, drago mi je da proizvođači slotova uvode nove zanimljive značajke samih igara. Međutim, kupovina bonusa nije potez na kojem mislim bazirati svoju strategiju, a ne bih je zapravo preporučio niti vama…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.