Isplati li se igrati Megaways slot igre u online casinu?

Ivan K.
17 kolovoza, 2023
914 Pregleda
Megaways slot The Dog House

Megaways slot automati pojavili su se u internetskim kockarnicama u prošlom desetljeću i odmah postali popularni. Mogu li pomoći igračima u provođenju dugoročne strategije?

Casino industrija stalno izbacuje nove tipove igara, što mi se jako sviđa. Obožavam iskušavati igre kakve nikad prije nisam imao prilike igrati, pogotovo ako su grafički dotjerane i imaju solidan povrat igraču.

A upravo to je došlo s Megaways slot igrama, prisutnima na Internetu već čitavo desetljeće. Radi se o video slotovima koji su odbacili klasične isplatne linije i unijeli faktor iznenađenja u kockanje, što je meni osobno pravo osvježenje.

Zato mogu reći da sam dosta vremena proveo u proučavaju Megaways video slotova i zato vam mogu donijeti mali vodič koji otkriva većinu tajni ovih specifičnih slot igara…

Što su Megaways slot automati?

Megaways slot igre u Europi su se po prvi put pojavile prije desetak godina, a u Hrvatsku su došle nešto kasnije. Prve igre ovog tipa koje sam igrao proizveo je iSoftBet, a onda su se pojavile još bolje, nakon što ih je počeo proizvoditi i Pragmatic Play.

U pitanju su slotovi u kojima broj simbola nikad nije isti na vašem ekranu. Pa će se tako pri jednoj vrtnji pojaviti 6 ili čak 8 simbola na jednom valjku, da bi se u sljedećem krugu ukazao samo jedan.

To znači da ne može biti klasičnih isplatnih linija na Megaways slot automatima. Umjesto toga, svaki put je drugi broj dobitnih kombinacija u igri, na nekim automatima jasno naznačen u vrhu ekrana. Što se isplata tiče, one se događaju ako je na nizu rola po jedan istovjetni simbol. Uopće nije bitno je li gore ili dolje, jer isplatnih linija nema.

Majestic Megaways

Naravno, prvi simbol mora biti na lijevoj roli da bi kombinacija bila dobitna, što je zapravo slučaj i sa slotovima s isplatnim linijama. Izuzetak su samo one igre na kojima se svi simboli ponašaju kao Scatter, poput Sweet Bonanze.

I da, na Megaways slotovima nerijetko postoji Wild. To značajno olakšava slaganje dobitnih kombinacija, jer ako se ukažu dva Wilda na rolama, tada ćete sigurno imati barem pokoji dobitni niz simbola na vašem ekranu…

Kakvi su RTP i volatilnost Megaways slot igara?

Od onih koje sam iskušao, mogu reći da Megaways slotovi zaista imaju pristojan povrat igraču. To nije ni čudno, jer obično se rade kao alternativne verzije nekih već poznatih igara.

Pa su tako među najpopularnijim slotovima ovog tipa The Dog House Megaways i Great Rhino Megaways, na kojima možete očekivati obećavajući RTP, što zlata vrijedi dok pokušavate bonus na depozit pretvoriti u konkretan profit.

Što se volatilnosti tiče, po svojoj prirodi Megaways slot igre donose češće dobitne kombinacije na vaš ekran pa im volatilnost ne može biti previsoka. To znači da nisu pogodni za lov na velike dobitke i zapravo uopće ne dijele progresivne jackpot nagrade. No, vrlo su dobra opcija za postepenu gradnju profita, pogotovo ako se znate dokopati redovitih bonus sredstva, zbog čega ih povremeno koristim dok kockam na Internetu…

Koji su najbolji Megaways slotovi?

U kategoriji Megaways naišao sam na pedesetak slotova u hrvatskim internetskim kockarnicama. Uglavnom ih proizvode Pragmatic Play i iSoftBet.

Preferiram alternativne verzije već dokazano dobrih igara, kao što su Big Bass Bonanza Megaways, Great Rhino Megaways i The Dog House Megaways. Pragmatic Play na njima nudi sličan RTP kao i na klasičnim verzijama.

Od onog što je proizveo iSoftBet, imao sam ponešto uspjeha igrajući Majestic Megaways, kao i Aztec Gold Megaways, no znalo mi se dogoditi i da uđem u slabu seriju na ovom igrama.

Sve u svemu, smatram da Megaways slot igre imaju svojih prednosti, a one dolaze do izražaja nakon što se dokopate besplatnih vrtnji ili bonus novca. Dobro dođu i dok se probijate kroz program vjernosti pa ih svakako treba uzeti u obzir ako želite ozbiljno kockati u nekom od domaćih online casina…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.