Turniri u slotovima – kako se uključiti i kada ih ima smisla igrati?

Ivan K.
21 studenoga, 2023
650 Pregleda
Turniri u slotovima - Rizk uzrke

U Hrvatskoj su turniri u slotovima prisutni u gotovo svakoj internetskoj kockarnici. No, vaši izgledi za dolazak do dobitka drastično se razlikuju od jednog do drugog.

Kad sam krenuo s kockanjem, bio sam fokusiran na rulet, blackjack i Texas Holdem poker. No, s vremenom sam zavolio i slotove, što zbog oku ugodne grafike i simpatičnih simbola, što zbog besplatnih vrtnji koje su mi nudile vodeće internetske kockarnice.

Tisuće slotova pronaći ćete u svakom hrvatskom online casinu, a na nekima do zarade možete doći i kroz nadmetanje s drugim igračima. Turniri u slotovima su zabavni, pogotovo ako se nađete na vrhu ljestvice i zgrabite jednu od nagrada. No, istina je da ni meni ni drugima nije bilo lako naći se među dobitnicima, zbog čega trebate pomno birati u koje ćete se turnire uključiti.

Baš zbog toga donosim vam mali vodič o svemu što predstavljaju turniri u slotovima, uz poseban fokus na izbor onog koji neće poremetiti vašu dugoročnu strategiju igre…

Po čemu se razlikuju turniri u slotovima?

Turniri u slotovima nezaobilazan su dio ponude svake ozbiljne internetske kockarnice. Nekad ih nazivaju i utrkama, jer su vremenski ograničeni. Mogu trajati tek nekoliko sati ili jedan dan, a naići ćete i na tjedna te mjesečna natjecanja, na kojima su nagrade veće od tisuću eura.

Takvi turniri razlikuju se po dvije stvari. Prva je minimalan ulog po vrtnji koji ste dužni igrati, kako biste imali pravo skupljate bodove. Razlikuju se i po načinu na koji se boduju igrači. Na nekima će pobijediti onaj s najvećim ukupnim zbrojem dobitaka ili najvećim ukupnim ulogom odigranim tijekom natjecanja. Postoje i turniri na kojima pobjeđuje igrač s najvećim pojedinačnim dobitkom na jednoj vrtnji, odnosno najvećim množiteljem uloga ostvarenim pri jednom okretaju.

Big Bass Bonanza Megaways

Koliko sam primijetio, nagrade su veće u onim online casinima koje imaju veći broj uključenih korisnika. Posebno su izdašne na slotovima koji su i inače popularni među igračima.

Turniri u slotovima najčešće uključuju manji broj automata, u odnosu na kolekciju koju nudi online casino. Znaju to biti automati jednog proizvođača, Pragmatic Playa ili nekog drugog, a katkad se radi o tek jednoj ili nekoliko tematski povezanih igara, na kojima se skupljaju bodovi.

I da, moram vam još reći da turniri u slotovima mogu uključivati i nagrade koje se dijele slučajnim izborom. Za takve isplate nije bitno koliko ste bili uspješni tijekom igre, već vam samo treba ponešto sreće…

Kako odabrati najbolji turnir za sebe?

Dakle, sad kad znate da postoje različiti turniri u slotovima, vjerojatno se pitate koji će vama najbolje odgovarati. Kako bih vam pomogao pri izboru, pokušat ću vam objasniti kako ih ja osobno biram.

Megaways slot The Dog House

Važno je naglasiti da će izbor prije svega ovisiti o visini uloga s kojim igrate. Ako ste High Roller igrač, tada bi vam mogli odgovarati turniri na kojima pobjeđuje igrač s najvećim ukupnim odigranim ulogom ili s najvećim ukupnim novčanim dobitkom. Međutim, ja sam igrač s umjerenim ulozima pa igram isključivo turnire na kojima pobjeđuje onaj s jednom izuzetno uspješnom vrtnjom, neovisno o visini uplate po okretaju.

Tu izdvajam Rizk utrke, kao i Drops & Wins promociju, jer baš na njima do uspjeha može doći igrač koji ne lupa visoke uloge pri svakoj vrtnji. Što je najbolje, postoji mogućnost i dobivanja nagrade čak i nasumičnim izborom.

Također je važno igrati isključivo ona natjecanja u koja su uključeni slotovi na kojima i inače provodite svoju strategiju. Osobno nikad neću igrati neki slot niskog RTP-a, samo zato što je uključeni u nekakav turnir.

Dakle, turniri u slotovima imaju smisla samo ako vam daju realnu šansu da dođete do dobitka, na temelju visine uloga s kojim igrate. Bitno je i da su uključene igre koje i inače igrate, tako da vam ne remete strategiju koju inače provodite.

Ako su ispunjeni spomenuti uvjeti, tada turniri u slotovima zaista mogu biti dobra zabava za vas, ali i prilika za dolazak do dodatne zarade. Zato od njih ne bježim i ne predajem se unaprijed, pogotovo ako ocijenim da mi daju jednake izglede da se nađem na vrhu ljestvice kao i svaki drugi uključeni igrač…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.