Kako se igra Banca Francesa u online casinu?

Ivan K.
31 siječnja, 2024
394 Pregleda
Banca Francesa igra

Banca Francesa je nova casino igra dostupna u Hrvatskoj. Vaš je cilj pogoditi ishod bacanja kockica, s maksimalnim dobitkom 62 puta većim od uloga.

Igre s kockicama posebno su zabavne u online casinu. Drago mi je da danas napokon možemo igrati Craps u hrvatskim internetskim kockarnicama, zahvaljujući Germaniji. Također je tu i Sic Bo, doduše uz nešto manji RTP i vrlo ograničen broj web stranica koje ga kod nas nude.

Toj se kolekciji igara s kockicama u posljednje vrijeme pridružila Banca Francesa. Moram priznati da mi se odmah svidjela ova igra, zbog svojih jednostavnih pravila kockanja, ali i solidnog RTP-a koji iznosi 98,41%.

Istina je, Banca Francesa nije bolji izbor od blackjacka i bakare među stolnim igrama. No, ako je usporedimo s igrom Red Dog koja također spada među novije na hrvatskim tržištu, jasno je da ima puno veći potencijal i zaslužuje da vam je ovdje detaljno predstavim…

Koliko Banca Francesa uvećava ulog?

Kao i većina igara za stolom, Banca Francesa još je jedna igra niske volatilnosti. To znači da su dobici redoviti, ali ne možete očekivati da ćete u jednoj partiji uvećati ulog tisuću puta, kao na nekim slot automatima.

Banca Frances pregled isplat

Kreirao ju je Playtech, a pravila mi definitivno nije bio problem naučiti. Postoje dvije osnovne oklade, na visok i nizak zbroj. Naime, bacaju se tri kockice pa vam zaradu može donijeti zbroj 14, 15 i 16 ako igrate na visok zbroj, a 5, 6 i 7 ako igrate na nizak.

Treća opcija je odigrati na tri jedinice, što vam može uvećati ulog 62 puta. Svi ostali zbrojevi, a ima ih još 9 vraćaju vam uloženo. Dakle, moguće je udvostručiti ulog, izgubiti ga ili dobiti nazad novac stavljen na stol. Pritom je najmanji ulog 0,50 eura, a najveći 100 eura.

Koje strategije koriste iskusni igrači?

Banca Francesa bolji je izbor od ruleta, jer tri jedinice rjeđe se pojavljuju od zelene nule. Zato i ima znatno veći povrat igraču. Iskusni igrači najviše vole igrati ovu igru s bonus sredstvima, jer znaju da će ih ovakav RTP uspješno otključati dodijeljeni novac.

Banca Francesa kockanje

Ako pak nemate bonus, kuća ima određenu prednost, no moguće ju je kratkoročno pobijediti. Moja taktika je odlučiti se za veći ili manji zbroj te se toga držati dosljedno. Osobno preferiram veći zbroj, jer nekako imam osjećaj da mi šestice i petice donose sreću među kockicama.

Uz igru Banca Francesa znao sam koristiti različite strategije progresije uloga. Drugim riječima, dizao sam ga i spuštao na temelju ishoda prethodnog dijeljenja. Iskušao sam svakakve strategije, od Fibonaccija do Martingalea, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da neka od njih donosi siguran dugoročni profit.

Takav je slučaj i s drugim igrama niske volatilnosti. Kod njih nema strelovitog uspona do profita, kao na automatima. Najbolje ih je igrati barem s ponešto bonusa, odnosno u onim casinima koja vam daju dodatna sredstva kroz program vjernosti, za što je najbolji primjer Rizk. To vam daje šansu da se držite blizu kuće i tako dobivate najbolje izglede doći do profita.

U svakom slučaju, Banca Francesa donosi određeno osvježenje u domaće kockarnice. Istina je da nemamo dovoljno igara s kockicama, iako spadaju među najzabavnije u online casina. S ovom igrom dobili smo vrijedan dodatak Crapsu, već prisutnom u Hrvatskoj.

Kad vidim da Sic Bo ima RTP samo 97,22%, postaje mi drago što Banca Francesa trenutno ima prednost na domaćem tržištu. Po mom mišljenju radi se o igri koja može biti itekako dobar izbor za početnika, pogotovo ako na raspolaganju ima bonus dobrodošlice kojeg je dužan reinvestirati.

Svejedno, među igrama za stolom blackjack i bakara kod mene definitivno i dalje imaju prednost, a tu je i Texas Holdem poker koji se igra protiv drugih igrača, što je još jedna odlična opcija kako donošenjem pravih odluka doći do zadovoljavajućeg profita od igara na sreću na Internetu…

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.