Kako na Favbetu igrati loto?

Ivan K.
4 kolovoza, 2023
148 Pregleda
Favbet loto

Osim tisuća casino igara, domaći priređivači igara na sreću nude i mogućnost igranja lota, po nešto drukčijim uvjetima od onog što ćete naći u Hrvatskoj lutriji.

Preferiram slot automate, kartaške igre i rulet, no ne bježim niti od drugih igara na sreću. Imam iza sebe dugu povijest sportskog klađenja, a nerijetko se odlučim uplatiti i loto listić.

Međutim, ne sviđa mi se što kod slaganja listića za Eurojackpot i ostale igre u Hrvatskoj lutriji ne mogu odigrati pošteni sustav, a da me to ne košta čitavo bogatstvo. Istina je, platit ćete u klasičnom lotu zaista mnogo ako odlučite složiti kombinaciju koja se sastoji od više brojeva nego što ih se izvlači, a pritom će se vaši izgledi za dolazak do dobitka tek minimalno uvećati.

Zbog toga mi se itekako sviđa što sportske kladionice nude alternativni način kako igrati loto. Naime, tamo možete uplatiti onoliko brojeva koliko želite odigrati, pritom ih slažući u sisteme koji vama najbolje odgovaraju.

Tu posebno izdvajam Favbet, jer na web stranici ovog priređivača igara na sreću izbor loto igara u koje se možete uključiti zaista je širok, a i kvote su sasvim pristojne…

Koji loto odabrati?

Odmah da vam kažem, u lotu nema strategije koja jamči siguran dobitak. No, svakako su puno veći izgledi za složiti dobitan listić ako se kladite u kladionici, u odnosu na klasičnu uplatu loto listića u lutriji.

A izbor loto igara u Favbetu zaista je zanimljiv. Pa se tako možete kladiti na talijanski Win For Life, poznat po tome da se od ukupno 20 brojeva izvlači njih čak 10. To znači da za svaki broj imate otprilike 50% šansu da će biti izvučen pa možemo reći da je to loto s najboljim izgledima pogoditi izvučenu kuglicu.

S druge strane, naići ćete na niz lota u kojima se od ukupno 90 brojeva izvlači tek ukupno 5. Tu je jasno da nije lako išta pogoditi, no kvota čak 15 na jedan pogođeni broj, kao i 325 na dva garantiraju višestruko uvećanje uloga jednom kad vam se osmjehne sreća.

Loto u Favbetu

Zlatna sredina između ove dvije krajnosti su loto igre u kojima se izvlači 20 od 80 brojeva, poput poljskog Multi lota i različitih Keno igara. Po mom iskustvu, ovo je varijanta u kojoj se početniku najlakše dokopati izdašnog dobitka, pogađanjem četiri do pet izvučenih brojeva. Početnička sreća kao da se najlakše aktivira na 20/80 izvlačenju, no istina je i da nakon inicijalnog pogođenog listića nije lako to još jednom ponoviti.

Uglavnom, Favbet nudi klađenje na izvlačenje kuglica iz gotovo svakog kutka svijeta, od SAD-a i Južne Afrike do Austrije, Italije i Francuske. Praktički se možete kladiti na loto od jutra do mraka, s tim da svakako preporučujem da se ograničite na listić ili dva dnevno, jer loto nije najbolji izbor za vašu dugoročnu strategiju…

Sistem i ponavljanje listića

Ako želite uplatiti loto listić u Favbetu, imate nekoliko opcija koje možete koristiti. Naime, ovaj priređivač igara na sreću daje vam priliku odigrati pet najčešće izvlačenih brojeva, kao i one koji se najmanje izvlače u posljednje vrijeme. “Topli” i “hladni” brojevi ne garantiraju ništa, no mogu poslužiti kako bi vaše klađenje imalo smislenu strukturu.

Kladiti se možete i na najčešće kombinacije brojeva izvučene u prethodnim kolima, kao i koristiti slučajni izbor. No, loto je igra u kojoj svatko od nas pokušava pobijediti izglede koji su debelo na strani kuće, zbog čega preferiram osobno izabrati svoje brojeve, nadajući se da će oni biti plod nadnaravne inspiracije, nužne kako bih zdrmao veliki dobitak.

Favbet vam za svaku kombinaciju nudi da je pretvorite u sistemski listić. Samo kliknite na “Promijeni tip listića” i on će se pretvoriti iz običnog u sistemski. Najčešće igram sisteme kao što su 3 od 4 ili 4 od 5, ovisno o količini uključenih brojeva u izvlačenje. Nekakvi sistemi 2 od 5 ili 3 od 6 dolaze uz previše kombinacija pa ako na kraju nešto pogodite, dobitak bude značajno umanjen.

Loto

Ono što volim odigrati na loto igrama kao što je talijanski Win For Life, svakako je pretplata. Drugim riječima, uplatim istu kombinaciju brojeva na sljedećih pet izvlačenja. To je također moguće u Favbetu, samo trebate pritisnuti opciju “Ponoviti okladu” te zatim odaberete broj koliko puta ćete igrati. Ova opcija nije dostupna baš na svakom lotu, ali na onim izvlačenjima koja je igram obično jest.

Na kraju još odredim ulog i kliknem “Kladiti se”, nakon čega je moj listić uplaćen. Ako želim provjeriti što se s njim događa, uđem u svoj profil i potražim ga u kategoriji “Listići”, u potkategoriji “Ostalo”.

U svakom slučaju, ponekad me iznenadi koliko bude lako pogoditi izvučene brojeve. S druge strane, katkad znam jako dugo ne pogoditi ništa. Sve u svemu, loto mi nikad neće biti igra broj 1 u mojoj dugoročnoj strategiji. No, svejedno s vremena na vrijeme razbijem monotoniju igrajući lutrijske igre, čisto zbog uzbuđenja koje ide uz izvlačenje kuglica…

Registrirajte se na Favbet, preuzmite bonus i zaigrajte najbolji loto u Hrvatskoj!

Autor Ivan K.

Kao veliki obožavatelj online casina, donosim vam tajne kako povećati izglede da ostvarite dobitak. Više od 20 godina iskustva kockanja daje mi za pravo podijeliti pokoji savjet, s ciljem otkriti koje igre se najviše isplate, kako pravilno raspoređivati ulog i kako držati emocije pod kontrolom.